Sledeći iPhone dobija dugovečniju bateriju i nove 5G čipove

Novi izveštaj sugeriše da će Apple angažovati kompaniju TSMC za proizvodnju 5G RF čipova za kompanijinu predstojeću iPhone 14 seriju.

Tehnopolis

Izvor: B92, BGR

Sreda, 23.02.2022.

10:01

Sledeći iPhone dobija dugovečniju bateriju i nove 5G čipove
Foto: Vladimir Razgulyaev / Shutterstock.com

Razlog, zbog kojeg je ovo značajno, jeste što zahvaljujući proizvodnom procesu kompanije TSMC, moći će da se kreiraju 5G RF čipovi u 6nm procesu. To će omogućiti čipove koji su manji i efikasniji.

Korišćenje manjeg proizvodnog procesa smanjuje distancu kojom signali moraju da putuju, a kraće distance prenosa čip čine efikasnijim. Isti koncept se primenjuje i na glavne čipsetove, koji pokreću telefone i tablete.

Pored toga, implementiranje fizički mnajeg čipa u teoriji kompaniji Apple može da omogući da u telefon smesti manju bateriju.

Uz teoretski manju potrošnju, novi 5G RF čip za iPhone 14 bi mogao podržavati i WiFi 6E.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: