Sledeći Apple pametni sat će moći da meri temperaturu, ali postoji caka

Prema navodima analitičara, sledeći pametni sat kompanije Apple će imati dodatnu opciju, koja će ga načiniti još funkcionalnijim.

Tehnopolis

Izvor: B92, Engadget

Petak, 08.07.2022.

13:50

Sledeći Apple pametni sat će moći da meri temperaturu, ali postoji caka
Foto: TanyaKim / Shutterstock.com

Mark Gurman, analitičar Apple ekosistema, sugeriše da će Apple Watch 8 pametni sat imati mogućnost da meri temperaturu tela, preko hardverske nadogradnje u obliku senzora.

Međutim, ističe se da se ne očekuje da će Appleov pametni sat imati termometar, koji bi u realnom vremenu merio temperaturu i prikazivao rezultate. Umesto toga, sat će upozoriti korisnika da izmeri temperaturu na konvencionalan način ukoliko senzor zabeleži da je temperatura povišena, a može da preporuči i da odete kod lekara.

Apple na ovaj način želi da se ogradi od toga da se kompanijin novi senzor doživljava kao alatka za dijagnozu. Watch 8 serija pametnih satova od Američke agencije za hranu i lekove (FDA) nije dobila dozvolu da mogu da se koriste kao verifikovani termometri.

Apple Watch 8 serija pametnih satova, sem pomenutog senzora, ne bi trebalo da implementira druga hardverska poboljšanja u odnosu na aktuelne modele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: