Samsungova naredna Galaxy S serija telefona bi mogla označiti kraj jedne ere

Prema navodima analitičara Ming-Či Kua, južnokorejska kompanija će sve procesore za svoju narednu Galaxy S seriju flegšip telefona dobijati od Qualcomma.

Tehnopolis

Izvor: B92, Engadget

Ponedeljak, 11.07.2022.

08:25

Samsungova naredna Galaxy S serija telefona bi mogla označiti kraj jedne ere
Foto: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock.com

Ukoliko se to desi, bila bi to značajna promena u poslovanju kompanije. Tokom godina, Samsung je u svojim premijum telefonima koristio i Qualcomm Snapdragon i sopstvene Exynos čipove.

U zavidsnosti od tržišta, korisnici bi dobijali telefon sa određenim čipom. Galaxy S i Note serije su u SAD-u ekskluzivno koristili Qualcomm čipove, dok su za Evropu i Aziju bili rezervisani Exynos modeli. Kuo ističe da je realnost postala teška za Samsung, da bi bila ignorisana. "S23 možda neće implementirati Exynos 2300, kreiran u Samsungovom 4nm procesu, jer ne može da se takmiči sa SM8550 u svim aspektima", dodao je analitičar.

Prema navodima, ovakva odluka Samsunga bi dodatno ojačala Qualcommovu dominaciju na tržištu čipova u Android ekosistemu.

Ostaje da se vidi kako će sve ovo uticati na budućnost Samsungovog Exynos brenda. Tokom aprila, predsednik Samsung Mobile odeljenja je istakao da kompanija radi na čipsetu koji bi bio "jedinstven" za Samsungove telefone, ali nije istaknuto kako bi se čip razlikovao od postojećeg Exynos dizajna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: