Novi model robota nosi vaše stvari i prati vas kao kućni ljubimac VIDEO

Gitamini je manji brat robota za prenos stvari Gita koji je predstavila kompanija "Piaggio Fast Forward", ćerka italijanske kompanije "Piaggia".

Tehnopolis

Izvor: Dnevnik.hr

Nedelja, 26.09.2021.

13:34

Novi model robota nosi vaše stvari i prati vas kao kućni ljubimac VIDEO
Foto: Profimedia

S obzirom na to da se uvek kaže da svaka roba ima svog kupca, tako će i Gitamini verovatno da privuče određeni broj ljudi, a ono što svakako možemo da garantujemo jeste da njihovi vlasnici na ulici neće proći nezapaženo.

Robot, koji se sastoji od središnjeg dela za skladištenje stvari i dva točka, vlasnike prati kao kućni ljubimac, a služi za nošenje stvari.

Ako ne volite da nosite ruksak ili torbu, zašto ne biste platili 1850 dolara za robota koji to može da radi umesto vas.

Kako je reč o malom uređaju, od njega ne bi trebalo da imate prevelika očekivanja, pa, shodno tome, u njega može da stane svega 9kg stvari.

Njegova baterija može da izdrži više od 30 km, a najveća brzina koju može da dostigne je nešto manje od 10 km/h.
Foto: Profimedia
Opremljen je kamerama, senzorima i radarom koje mu pomažu da fokusira svog vlasnika i prati ga.

Pre toga, potrebno je da kliknete dugme, da biste se uparili, međutim, trebalo bi naglasiti da robot nema GPS već sa svojim kamerama i senzorima može da prepozna vlasnika i tako da ga pratiti.

A njegov prtljažnik možete da zaključate, kako biste se zaštitili od potencijalnih krađa.

Za korišćenje Gite, neophodno je da povežete robota sa svojim pametnim telefonom, s kojim se može i otključavati, ali i nadograditi softver.

Kako on izgleda u realnosti, pogledajte u videu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: