Novi Apple pametni sat meri temperaturu; Watch Ultra za ekstremne sportove

Apple je predstavio Watch Series 8 seriju pametnih satova, kao i izdržljivi Apple Watch Ultra koji je namenjen za ekstremne sportove.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 08.09.2022.

10:10

Default images

Kompanija Apple predstavila je narednu generaciju svojih pametnih satova, Watch Series 8, koju krase dva nova senzora za merenje temperature tela. Jedan od njih se nalazi na poleđini, dok je drugi smešten ispod displeja. Primarna namena ovih senzora je praćenje fertiliteta.

Sat proverava temperaturu svakih pet sekundi, a Apple ističe da može da deteltuje promene u temperaturi na skali od 0,1 stepen Celzijusa.

Tu je i nova funkcija detektovanja sudara, koji prati situaciju i detektuje da li se osoba koja nosi sat našla u saobraćajnom udesu i nudi opciju pozivanja pmoći.

Najavljen je i mod niske potrošnje za satove, koji onemogućava određene funkcije, kao što je always-on display, kako bi se sačuvala baterija.

Jedan od zanimljivijim modela pametnih satova svakako je Apple Watch Ultra, koji krasi otporniji dizajn i namenjen je za ekstremne sportove i uslove.

Sat poseduje 49mm titanijumsko kućište, dizajnirano da štiti od udaraca i grebanja. Tu je i novi prilagođeni akcioni tatser, za prebacivanje između sportskih modova.

Nova Oceanic Plus aplikacija omogućava korisnicima Ultra modela da prate svoje podvodne aktivnosti. Sat nudi do 36 sati radnog veka baterije sa jednim punjenjem.

Predstavljen je i Apple Watch SE naredne generacije. Stiže sa unapređenim S8 čipom i za 20% je brži od modela iz 2020. godine. Mogućnosti su mu iste kao kod Watch Series 8 modela. Na kraju, najavljene su i unapređene AirPods Pro slušalice, koje je CEO kompanije Tim Kuk nazvao "najnaprednijim" do sada.

Stižu sa H2 čipom, nude prostorni zvuk i duplo bolje mogućnosti utišavanja pozadinske buke u odnosu na prethodni model.

Kada su u pitanju satovi, cene se kreću od 249 dolara za Watch SE, preko 399 dolara za Watch Series 8 do 799 dolara za Watch Ultra. AirPods Pro slušalice koštaju 249 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: