Konačno stiže Nokia premijum telefon, pod nazivom Nokia N73?

Kompanija HMD Global, koja proizvodi Nokia telefone, već neko vreme nije proizvela flegšip telefon pod Nokia brendom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 11.05.2022.

10:10

Default images

Ova kompanija je čak pre izvesnog vremena navela da ne planira skoriju proizvodnju Nokia telefona visoke klase. Međutim, sada jedan izveštaj sugeriše da kompanija ipak radi na premijum uređaju.

Kineski portal CNMO navodi da HMD Global radi na Nokia flegšip telefonu koji će nositi naziv Nokia N73. Veliki broj korisnika se seća legendarne Nokije N73 iz 2006. godine, pa je ovo možda još jedan od načina da HMD Global zainteresuje javnost flegšip telefonom koji će nositi naziv kao jedan legendarni Nokia telefon.

Ovaj telefon pojavio se na konceptualnim renderima. Oni nam otkrivaju da telefon ima zakrivljen ekran i čak 5 kamera na poleđini. Kamere se nalaze u zanimljivom izrezu koji je, kako se čini, stopljen sa desnom bočnom stranom telefona. U ovom izrezu nalazi se i dvostruki LED blic.

U izveštaju se navodi da bi glavni senzor kamere mogao biti Samsungov 200MP ISOCELL HP1. Samsung je ovaj senzor kamere predstavio prošle godine, ali on još nije debitovao na nekom pametnom telefonu. Radi se o senzoru koji koristi potpuno novu ChameleonCell tehnologiju spajanja piksela koja koristi raspored dva po dva, četiri po četiri ili pune piksele, u zavisnosti od okruženja. Ovaj senzor kamere sposoban je za snimanja 8K videa pri 30 frejmova.

Kompanija HMD Global je svoj najaktuelniji Nokia flegšip telefon predstavila još početkom 2019. godine. Tada je predstavljena Nokia 9 PureView. Taj telefon je, između ostalog, isporučen sa Qualcomm Snapdragon 845 čipom, OLED ekranom dijagonale 5,99 inča, pet kamera na poleđini i 3320mAh baterijom s podrškom za brzo punjenje od 18W.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: