iPhone 14 dobija veliku nadogradnju prednje kamere?

Apple obično sa svakom novom serijom implementira značajnija poboljšanja za kamere na iPhone modelima, međutim, prednja kamera je tokom poeslednjih godina bila zanemarena.

Izvor: B92, Mashable
Podeli
Foto: Viktollio / Shutterstock.com
Foto: Viktollio / Shutterstock.com

To bi se moglo promeniti sa predstojećom iPhone 14 serijom, koja će se pojaviti kasnije tokom godine. Analitičar Ming-Či Kuo je objavio novi izveštaj, koji se fokusira na prednju kameru serije.

Očekuje se da će prednja kamera imati autofokus, što znači da čće ponuditi oštrije fotografije i ukupno bolji kvalitet slika. Pored toga, imaće sočivo od šest elemenata (umesto pet elemenata), što će takođe doprineti poboljšanju kvaliteta slike.

Apple je poslednji put izvršio nadogradnju prednje kamere još 2019. godine, kada je iPhone 11 Pro predstavljen sa 12MP selfi senzorom. Vizuelno, prednja kamera za iPhone 14 bi takođe trebalo da bude drugačija. Očekuje se izduženi otvor, koji će zameniti dosadašnji izrez (zub) u ekranu.

Raniji izveštaji su sugerisali da će Pro iPhone 14 modeli biti moćniji od standardnih modela, a na poleđini bi trebalo da imaju 48MP kamere. Nije poznato da li će se to primeniti i na prednje kamere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.