Tehnopolis

Nedelja, 05.06.2022.

09:30

Gotovo je sigurno da će iPhone 14 telefoni imati različite čipove

Apple se već susretao s nekim problemima u proizvodnji iPhone 14 serije i to zbog zaključavanja u Kini. Deluje da se situacija stabilizovala, pa bi iPhone 14 serija trebalo stigne u devetom mesecu ove godine. Do sada smo o seriji saznali dosta informacija i sada stiže jedna potvrda ranijih nagađanja, koja se mnogima neće svideti.

Izvor: B92, Bajtbox

Gotovo je sigurno da će iPhone 14 telefoni imati različite čipove
Foto: Thanes.Op / Shutterstock.com

Još pre dva, tri meseca poznati dojavljivač Ming-Či Kuo naveo je da će ove godine iPhone 14 serija doneti do sada neviđene razlike između Pro i običnih modela. To se, pre svega, odnosi na čipset koji će ih pokretati.

Tako je on naveo da će iPhone 14 i iPhone 14 Max modele pokretati isti Apple A15 Bionic čip koji pokreće trenutnu iPhone 13 seriju, dok će iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max stići s novim Apple A16 Bionic čipom. Sada TrendForce potvrđuje ove informacije.

Kuo je poprilično tačan kada su u pitanju informacije o Apple uređajima, ali ipak nakon njegovih informacija, ostala je možda malo nade da to ipak neće biti tako. Međutim, TrendForce prenosi da će za razliku od prethodnih godina, samo Pro verzije iPhonea ove godine koristiti najnoviji procesor.

Razlog za ovakvu odluku Applea verovatno je nestašica čipova u čitavoj industriji, pa zato Apple možda ne može dobije dovoljno najnovijih procesora za sve modele. A kad je već birao, naravno da je izabrao da Pro verzije stignu s najnovijim procesorom.

Nedavno je procurio mogući datum predstavljanja ove serije. Navodno bi se to moglo desiti 13. septembra 2022. godine. Pored iPhone 14 serije, prenosi se da će Apple na istom događaju predstaviti najmanje tri nova pametna sata, uključujući Apple Watch 8, jeftini Apple Watch SE, kao i Apple Watch Extreme Edition, koji će, pre svega, biti namenjen sportistima i aktivnostima na otvorenom.

Pored satova, na istom događaju bi trebalo da budu predstavljene i dugo očekivane AirPods Pro 2 bežične slušalice, koje će doći s novim dizajnom i sledećom generacijom ANC-a (aktivno poništavanje buke).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

1 d

Podeli: