Biće ipak jeftiniji nego što se očekivalo?

Prošlog meseca kineska kompanija Xiaomi predstavila je Xiaomi 13 Ultra u Kini. Radi se o trenutno najboljem Xiaomijevom telefonu. On bi uskoro trebalo da stigne i na globalno tržište. Pre nekoliko dana pojavila se informacija o mogućoj ceni telefona u Evropi, a sada stiže još jedna koja se ne slaže s ovom prvom.

Izvor: Bajtbox
Podeli

* Xiaomi 13 Ultra stiže u Evropu - evo koju će cenu imati

Xiaomi 13 Ultra je najjači član Xiaomi 13 serije. Prošle nedelje je otkriveno da bi cena telefona u Evropi mogla da iznosi 1499 EUR, ali sada neke evropske onlajn prodavnice otkrivaju da bi cena mogla da bude niža.

Tako holandski maloprodajni lanac Belsimper navodi da će cena telefona za verziju 12/512 GB biti 1299 EUR, dok je nemački Gomibo naveo cenu od 1277 EUR.

S obzirom na to da je ovo drugi izveštaj kada su pitanju cene ovog telefona, a koji je suprotan prvom, moramo napomenuti da pomenute informacije uzmete s određenom dozom rezerve.

Podsećanja radi, Xiaomi 13 Ultra pokreće Snapdragon 8 Gen 2 čipset, uparen sa LPDDR5X RAM memorijom i UFS 4.0 internom memorijom. Čip se hladi putem Xiaomijeve Loo LiquidCool tehnologije.

Ispod poklopca telefona nalazi se 5000 mAh baterija s podrškom za brzo punjenje od 90W i bežično punjenje od 50W. Baterijom upravljaju Xiaomijevi Surge P2 i Surge G1 čipovi.

Telefon poseduje AMOLED ekran dijagonale 6,73 inča, rezolucije 3200 x 1440 piksela sa prilagodljivom stopom osvežavanja do 120 Hz. Iz kineske kompanije navode da panel može da dostigne i do 2600 nita osvetljenja. Četiri kamere ovaj telefon ima u okruglom izrezu, a sve četiri su optimizovane od strane kompanije Leica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.