Apple omogućava da sami popravite svoj iPhone

Prošle godine Apple je najavio Self Service Repair program, koji korisnicima omogućava pristup originalnim Apple delovima za popravku iPhone uređaja, a program je sada pokrenut u Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvor: B92, GSMArena
Podeli
Foto: Jack Skeens / Shutterstock.com
Foto: Jack Skeens / Shutterstock.com

Vlasnici iPhone uređaja mogu da izaberu i poruče delove iz Apple Self Service Repair Storea, a takođe mogu i da pošalju svoje stare delove koji će im se uračunati u cenu. Tu je i opcija iznajmljivanja alatki po ceni od 39 dolara nedeljno, pa korisnici ne moraju da kupuju posebnu opremu za servisiranje svog telefona.

Self Service Repair prodavnica nudi displeje, baterije, zvučnike, kamera module, SIM slotove i Taptic motore, kao i veliki broj rezervnih delova. U program su uključeni telefoni iz iPhone 12 i iPhone 13 serije, kao i iPhone SE 2022.

Apple napominje da je Self Service Repair namenjen pojedincima koji su iskusni i poznaju kompleksnost popravljanja elektronskih uređaja. Takođe, kompanija ističe da popravljanje iPhonea delovima iz Self Service Repair programa neće poništiti garanciju, mada oštrećenja na hardveru koja nastanu tokom procesa popravke neće biti pokrivena.

Apple je istakao i da će se Self Repair program u nekom trenutku proširiti i na Apple Mac uređaje, kao i na dodatne regije kao što je Evropa koja program dobija kasnije tokom ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.