Apple odbacuje bitne elemente iz iPhone 15 dizajna

Apple neprekidno radi na svojoj iPhone liniji, pa tako kompanija već razmišlja o iPhone 15 seriji koja se očekuje u septembru 2023. godine.

Tehnopolis

Izvor: B92, Softpedia

Ponedeljak, 31.10.2022.

10:10

Apple odbacuje bitne elemente iz iPhone 15 dizajna
Foto: Poravute Siriphiroon / Shutterstock.com

Prema navodima Apple analitičara Ming-Či Kua, jedna od izmena koje će biti implementirane u iPhone 15 tiču se dizajna tastera za zvuk i paljenje uređaja.

Kompanija iz Kupertina, prema navodima, planira da odbaci fizičke tastere koje iPhone trenutno koristi i da koristi dizajn sličan onom koji je imao početni taster za iPhone 7.

Kao rezultat ove promene, kompanija bi trebalo da koristi novi Taptic Engine, koji je kreiran sa namenom da omogući da pritisak na tastere deluje prirodno kao pritisak na fizičke tastere. Taptic Engine tehnologija će biti smeštena s leve i desne strane okvira, kako bi se formirao taktilni odziv koji će kod korisnika stvoriti osećaj kao da pritiska fizički taster.

Pored ovoga, analitičar veruje da će Apple ponovo biti pokretač trendova u svetu telefona, te da će proizvođači Android uređaja najverovatnije masovno kopirati sličan dizajn tastera za svoje telefone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: