Tehnopolis

Petak, 26.11.2021.

10:44

Apple iPhone nestaje za 10 godina? Menja ga AR tehnologija

Renomirani analitičar tvrdi da će iPhone postojati još 10 godina, nakon čega će ga Apple zameniti AR tehnologijom.

Izvor: B92, MacRumors

Apple iPhone nestaje za 10 godina? Menja ga AR tehnologija
Foto: Hadrian / Shutterstock.com

Nije prvi put da čujemo da analitičari pominju kraj iPhone ere, a oni nisu jedini koji razmišljaju u ovom pravcu. Već nekoliko godina, Apple menja svoju strategiju na polju hardvera i softvera.

Iako je Apple najvrednija kompanija na tržištu, izvršni direktor Tim Kuk je svestan da se poslovanje kompanije ne može oslanjati na jedan proizvod. Trenutno, polovina kompanijine zarade dolazi od prodaje iPhonea.

Ovo je samo jedan od razloga zbog kojih Ming-Či Kuo, renomirani analitičar Apple ekosistema, veruje da će budućnost kompanije Apple biti u vezi sa uvećanom realnošću (AR) i uspehom Apple AR kaciga.

Cilj Applea je da za 10 godina iPhone zameni AR tehnologijom, što sugeriše da će potražnja za AR i ABF uređajima prevazići milijardu primeraka za deset godina.

Kuo veruje da će prva Apple AR kaciga, o kojoj se već dugo priča, raditi bez pomoći iPhonea i da će upravo to omogućiti da proizvod bude uspešan.

Prema njegovim saznanjimna, Apple AR kaciga, koja se očekuje tokom 2022. godine, će imati procesorsku snagu na nivou Mac računara. Dizajn čipa će praviti najveću razliku između Apple AR kacige i konkurentskih uređaja.

Uređaj bi mogao biti opremljen sa dva procesora, a imaće dva Sony 4K micro OLED displeja koji će podržavati i virtuelnu realnost (VR).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: