Apple donosi bitno poboljšanje na iPhone 14 seriju

Na jesen ove godine Apple bi trebalo predstavi sledeću iPhone seriju. To će biti iPhone 14 serija. Prema dosadašnjim informacijama, ona će uključivati četiri modela, s tim što će Mini verziju zamijeniti Max model. Sada poznati analitičar prenosi još neke informacije o iPhone 14 seriji, koje će mnogi pozdraviti.

Izvor: B92, Bajtbox
Podeli
Foto: Framesira / Shutterstock.com
Foto: Framesira / Shutterstock.com

Ming-Či Kuo jedan je od poznatijih analitičara i dojavljivača u svetu pametnih telefona. Naročito je poznat po informacijama o Appleovim uređajima. On sada prenosi detalje o prednjoj kameri na iPhone 14 modelima. Naime, Kuo navodi da će Apple ove godine poboljšati prednju kameru na iPhone 14 seriji.

On prenosi da će sva četiri modela iz iPhone 14 serije – iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max imati nadograđeni senzor prednje kamere, sa otvorom blende f/1.9 i podrškom za autofokus. Ova informacija će svakako obradovati one koji vole da snimaju selfie fotografije, a takvih je danas mnogo.

Podsećanja radi, selfie kamera koja se trenutno nalazi na iPhone 13 modelima dolazi sa otvorom blende f/2.2 i fiksnim fokusom, pa će, ako se ispostave tačnim navodi Kua, ovo biti značajno poboljšanje prednje kamere.

Uz širi otvor blende, iPhone modeli će moći da prime više svetla. Kuo prenosi da će poboljšanje prednje kamere uključivati i poboljšan efekat dubinske oštrine, kao i poboljšane video zapise za Portrait Mode.

S druge strane, podrška za autofokus poboljšaće fokus tokom FaceTime poziva ili video poziva pomoću drugih aplikacija.

Kuo je pre izvesnog vremena objavio da će ove godine Apple značajno distancirati Pro modele od običnog i Max modela. Tako je on naveo da će iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max biti isporučeni sa Apple A16 Bionic čipom, dok će ostala dva modela – iPhone 14 i iPhone 14 Max biti isporučeni sa istim čipom kao i iPhone 13 modeli – Apple A15 Bionic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.