Apple brine o bezbednosti Android korisnika

Apple je objavio aplikaciju namenjenu Android korisnicima, koja detektuje AirTag uređaje.

Tehnopolis

Izvor: B92, cnet

Petak, 17.12.2021.

12:13

Apple brine o bezbednosti Android korisnika
Foto: Ugis Riba / Shutterstock.com

Android aplikacija će korisnicima pomoći da skeniraju obližnje AirTag-ove, ili slične uređaje za praćenje, koji su možda prikačeni bez korisnikovog znanja.

Tracker Detect aplikacija je dostupna korisnicima u Google Play Store-u.

AirTag je mali uređaj, koji se može prikačiti na ključeve ili novčanik, kako bi mogli da se lociraju ukoliko ih korisnik izgubi.

Apple ističe da aplikacija sada omogućava Android korisnicima da proaktivno skeniraju trekere koji više nisu kod njihovih korisnika.

Ukoliko se primeti da se taj treker pomera duže od 10 minuta, aplikacija će pomoći u lociranju trekera tako što emituje zvuk, a nudiće i vodič za njegovo onemogućavanje.

"Ako sumnjate da neko koristi AirTag ili neki drugi uređaj za praćenje vaše lokacije, možete obaviti skeniranje kako biste ga pronašli", stoji u pojašnjenju svrhe ove aplikacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: