Apps 5

30.03.2024.

8:05

Google otkrio kada RCS stiže na iPhone

Prošle godine, Apple je najavio da će iMessage tokom 2024. dobiti RCS protokol za poruke. Sada, konačno, imamo nešto više informacija.

Izvor: Android Headlines

Google otkrio kada RCS stiže na iPhone
Shutterstock/Den Photos

Podeli:

Na stranici koja se tiče Google Messages aplikacije, Google je objavio koje će sve benefite korisnici dobiti od RCS-a, napisavši da će to biti od jeseni 2024. godine.

"Apple je najavio da će primeniti RCS na jesen 2024. Kada se to desi, svi će imati bolje iskustvo u slanju poruka", nsapisao je Google u vezi sa RSC protokolom za iPhone.

Već neko vreme je RCS deo Android ekosistema, a iPhone korisnici su ga zahtevali, naročito zbog zastarelih SMS i MMS protokola koje iPhone korisnici koriste da pošalju poruke drugim "ne-Apple uređajima".

Kada RCS pristigne na iPhone, neće više biti problema kada neko sa iOS-a pošalje poruku osobi koja ima Android, a stići će i funkcije poput indikatora kucanja, grupnih poruka itd.

Najbolja stvar kod RCS-a je, zapravo, to što nije ograničen na jednu platformu, a s obzirom na to da je najavljen za jesen, postoji dobra šansa da stigne istovremeno kada i iOS 18.

Podeli:

Tagovi

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: