Apps 7

25.03.2024.

12:38

Zabranili Telegram

Španski sud doneo je odluku prema kojoj je suspendovao Telegram u toj zemlji.

Izvor: B92

Zabranili Telegram
Natee Meepian / Shutterstock.com

Podeli:

Razlog za suspenziju Telegrama jeste to što su se medijske kopmanije žalile da ova platforma omogućava korisnicima da otpremaju njihov sadržaj bez dozvole, preneo je Rojters pozivajući se na izvor iz suda.

Korišćenje Telegrama u Španiji biće privremeno suspendovano u Španiji nakon zahteva firmi među kojima su Atresmedia, EGEDA, Mediaset i Telefonica.

Sudija je rekao da će se Telegram blokirati u ovoj zemlji dok se ne istraže tvrdnje tih kompanija, a na mobilnim operaterima je da izvrše blokadu aplikacije.

Telegram nije odmah odgovorio na Rojtersov zahtev za komentar, a nisu odluku komentarisali ni iz Visokog suda Španije, gde je i doneta.

Telegram je, inače, četvrta najpopularnija aplikacija za dopisivanje u Španiji - koristi ga oko 19% stanovnika te zemlje.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: