Apps 6

24.03.2024.

20:00

Boc, boc: Da li se sećate ove fore s Facebooka? Mladi su sada opsednuti njom VIDEO

Oni malo stariji dobro se sećaju Poke funkcije, odnosno bockanja koje nije služilo ničemu drugom nego da vas propisno iznervira.

Izvor: Index.hr

Boc, boc: Da li se sećate ove fore s Facebooka? Mladi su sada opsednuti njom VIDEO
Muhammad Alimaki / Shutterstock.com

Podeli:

Ali Facebook je sada odlučio da vrati jednu od svojih prvih funkcija, a iz nekog razloga generaciji Z se veoma sviđa ova fora.

Poke je tih davnih godina najčešće služio kao očajnički pokušaj flerta sa simpatijom, odnosno privlačenja pažnje ili jednostavno – nerviranje prijatelja.  

@sbsondemand Bring back the Facebook poke. Titans of Tech | Wednesday 8:30PM on SBS VICELAND. #facebook #socialmedia #zuckerberg #poke ♬ original sound - SBS On Demand

Sada, 20 godina nakon nastanka Facebooka, Meta je odlučila da vrati jednu od svojih prvih funkcija. Naime, iako Poke tehnički nikad nije nestao s Fejsa, bio je "zakopan" negde u podešavanjima i bilo ga je gotovo nemoguće pronaći, ali sada ste možda već primetili opciju Bockanje u dnu pretraživača gde piše "Još ideja na Facebooku".

Meta tvrdi da je ova funkcija ponovno zaživela i da ju je koristilo čak 50 procenata korisnika u uzrastu između 18 i 29 godina, ali pripadnici generacije Z imaju sasvim specifičan razlog zašto im se sviđa ova fora.

Flertuj kao da je 2010. godina

Nakon što su otkrili da Poke na Facebooku znači da se divite nekome, generacija Z potpuno je poludela za ovom funkcijom. Snimci bockanja preplavili su njihovu omiljenu platformu TikTok, a nekima baš i nije bilo jasno o čemu se radi.

"To je jezik ljubavi", "Bocnula sam svoju simpatiju i on me bocnuo natrag", "Hej, čekaj malo, sad me najbolji prijatelj bocnuo, što to znači?", neki su od komentara.

@theemrazz We dont need to talk about the poke war that my high school bf and I had okay. It was cute at the time!!! #singlegirldating #flirtinggoals #facebookpoke #findingyourperson #eldergenz #youngmillennial ♬ Untitled - Slowed & Reverb - JOIE GREY
@rumii_always.lose Crush Pokeတာခံရဖူးပြီလား🫰🏻 [tg channel - @channel_by_rebeko] #tiktokuni #fyppp #amedit #fb #poke #foryoupage #tiktokuni #loser_rumii ♬ original sound - Minako Rumii

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: