Apps 3

17.03.2024.

10:00

Igre stižu i na LinkedIn

Igre su možda poslednje što biste očekivali na društvenoj mreži posvećenoj poslu i nešto službenijim međuljudskim odnosima, ali ipak bi se one tamo mogle da e pojave.

Izvor: Bug

Igre stižu i na LinkedIn
IB Photography / Shutterstock.com

Podeli:

S dodatkom igara u okviru osnovne aplikacije ili društvene mreže već dugo koketiraju Facebook i Netflix, navodno na nečemu sličnom radi i YouTube, ali teško da biste očekivali da će "ozbiljna" platforma poput LinkedIna krenuti u tom smeru.

Ipak, to se događa. Nakon što su nezavisni stručnjaci otkrili deliće programskoga koda u okviru LinkedIn aplikacije, koji sugerišu moguću implementaciju igara, sve je iz Microsoftove poslovne društvene mreže i potvrđeno za TechCrunch.

Posao i igranje u jednom

U LinkedInu kažu da se "igraju" s idejom ubacivanja jednostavnih igara, slagalica i mozgalica, unutar postojećeg iskustva korišćenja te društvene mreže. Ideja je da se na taj način korisnici zadrže neko duže vreme na stranicama mreže i aplikacijama, da im sepondi dodatni trenutak zabave, prodube međuljudski odnosi i podstaknu korisnici na pokretanje nekih novih dijaloga – uskoro, kažu, o svemu će se znati više.

Informacije iz nezavisnih izvora kažu da bi te igre međusobno povezivale i kompanije i njihove zaposlene, tako što bi se, na primer, formirale rang liste kompanija. Na njima bi poslodavci bili rangirani na osnovu omoga koliko su njihovi zaposleni uspešni u igrama, odnosno kakve rezultate postižu – igrajući se na LinkedInu.

LinkedIn je u vlasništvu Microsofta od 2016. godine. Trenutno beleži više od milijardu korisnika, u fiskalnoj 2023. godini ostvarili su 15 milijardi dolara prihoda, od čega je 7 milijardi stiglo od prodaje softvera za pronalaženje novih zaposlenih korporacijama, a 1,7 milijardi od prodaje premium pretplatničkih paketa.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: