Apps 16

21.06.2024.

13:24

YouTube počeo da gazi i Premium korisnike

Google navodno ukida YouTube Premium pretplate određenim korisnicima.

Izvor: B92

YouTube počeo da gazi i Premium korisnike
Kate Krav-Rude / Shutterstock.com

Podeli:

Korisnici koji su uživali u YouTube Premium servisu po pristupačnijim cenama, zahvaljujući upotrebi VPN-a, sada se suočavaju sa ukidanjem ili blokiranjem naloga.

Nedavno se pojavila tema na Redditu, koja otkriva da su brojni pretplatnici koristili VPN-a da bi pristupili nižim cenama pretplate u zemljama kao što je Ukrajina, sada se suočavaju sa ukidanjem članstva.

Kako se ističe u izveštaju, neki korisnici su bili uspešni u kontaktiranju korisničke podrške YouTube-a i vraćanju članstva za Premium, dok su drugi obavešteni da je njohovo otkazivanje članstva  zbog promene lokacije. Oni su obavešteni da moraju da se ponovo pretplate korišćenjem lokalnog metoda plaćanja i adrese.

Potrebno je istaći da su ovom odlukom pogođeni korisnici širom sveta, odnosno najveći broj onih koji su iskoristili VPN-ove za pristup jeftinijim YouTube Premium pretplatama.

Korisnici, koji su pogođeni ovim otkazivanjem članstva na Premium servisu, imaju limitirane opcije. Mogu ili da se ponovo pretplate koristeći lokalne metode plaćanja (što će rezultirati većom mesečnom naknadom) ili da se odluče za alternativna rešenja za blokiranje reklama (što krši YouTube-ove uslove korišćenja).

Potrebno je istaći da Google nije zvanično potvrdio da se zaista blokiraju korisnici koji su iskoristili VPN za pristup jeftinijim YouTube Premium pretplatama.

Podeli:

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: