Apps 0

19.06.2024.

13:25

Obmanuli korisnike pa "popili" tužbu

FTC je pokrenuo tužbu protiv kompanije Adobe zbog navodnih "obmanjujućih praksi", koje se tiču kompanijinih pretplatničkih servisa.

Izvor: GSMArena

Obmanuli korisnike pa "popili" tužbu
hakanyalicn / Shutterstock.com

Podeli:

Prema navodima FTC-a (Federalna trgovinska komisija u SAD-u), Adobe je prekršio akt o poverljivosti onlajn kupaca, a među njima je istaknuto nekoliko ključnih problema.

Prvo, Adobe opisuje svoj plan pretplate kao mesečni, ali naplaćuje naknade za otkazivanje pretplate kada korisnik želi da je otkaže ranije od predviđenih godinu dana. Pored toga, Adobe postavlja brojne prepreke u procesu otkazivanja, a često se korisnici navode da veruju da su otkazali plan kada se, u stvarnosti, još uvek dešavaju mesečne uplate.

Adobe obično naplaćuje 50% preostalih plaćanja pretplate kao naknadu za otkazivanje. Ovo bi mogao biti jedan od razloga zašto je prihod od usluga pretplate kompanije Adobe narastao sa 7,7 milijardi dolara u 2019. na 14,2 milijarde dolara u 2023. godini.

FTC ističe dvojicu optuženih iz Adobe-a – potpredsednika Manindera Savneija i predsednika digitalnih medija Davida Vadvanija.

U zvaničnom odgovoru kompanije Adobe navodi se da će tražiti pravnu bitku na sudu i negiraju se navodi FTC-a.

Ako Ministarstvo pravde proglasi kompaniju krivom, Adobe bi bio novčano kažnjen i morao bi da vrati novac korisnicima koji su bili primorani da plate naknadu za otkazivanje pretplate.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: