Apps 0

15.05.2024.

8:00

TikTok testira rezultate pretrage koje je generisao AI

Rezultati pretrage, koje generiše ChatGPT, pojavljuju se u nekim TikTok pretraživanjima, zajedno sa funkcijom generalne pretrage.

Izvor: The Verge

TikTok testira rezultate pretrage koje je generisao AI
Mamun sheikh K / Shutterstock.com

Podeli:

TikTok testira robusniju stranicu rezultata pretrage, uključujući korišćenje generativne veštačke inteligencije. Deluje da se radi o novoj funkciji, koja nosi naziv "istaknuta pretraga".

Isečak AI rezultata pojavljuje se na vrhu nekih stranica sa rezultatima pretrage, a klikom na odeljak otvara se nova stranica sa punim odgovorom.

Stranica koja objašnjava rezultate pretrage kaže da se materijal generiše pomoću ChatGPT-a i da TikTok prikazuje sadržaj "kada [algoritam] pronađe da je sadržaj relevantan za vašu pretragu. Izgleda da je ova funkcija za sada ograničena: nemaju svi upiti AI odgovore.

Postoji i slična funkcija koja se zove "istaknuti delovi pretrage", koja nije označena kao generisana veštačkom inteligencijom. I oni se pojavljuju na vrhu rezultata pretrage, ali nije jasno odakle dolaze te informacije.

TikTok još nije potvrdio postojanje ovih funkcija AI-generisanih rezultata pretrage, jer one za sada nisu zvanične.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: