Apps 1

21.04.2024.

10:00

Nova funkcija se testira za WhatsApp: Ukucate tekst, i stvori vam se slika

Meta donosi funkciju AI stvaranja slika u realnom vremenu za WhatsApp.

Izvor: Android Headlines

Nova funkcija se testira za WhatsApp: Ukucate tekst, i stvori vam se slika
Shutterstock/Alex Photo Stock

Podeli:

Ova opcija omogućava korisnicima da prave slike bazirane na jednostavnim tekstualnim opisima, i da ih dele direktno iz četa.

Kako je preneo The Verge, ova opcija je još u fazi beta testiranja, čitav proces je jednostavan. Dovoljno je da u četu ukucate tekstualni opis nečega, i uz korišćenje ove opcije stvoriće vam se slika uz pomoć veštačke inteligencije.

AI model koji stoji iza ovog generisanja slika jeste Metin program Llama 3. Predstavljen je nešto ranije ovog meseca, i označava veliki skok kada su u pitanju performanse, u odnosu na prethodnike.

Ne samo da Llama 3 može da pravi slike i animacije, već može i da odgovara na pitanja i izvršava određene zadatke ako mu to zatražite.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: