Apps 11

20.04.2024.

8:10

Google Photos vam se ne sviđa? Probajte ove tri zamene

Ukoliko vam ponestaje prostora ili vam se jednostavno ne sviđa Google Photos, evo sajtova koje možete da probate kako biste ga zamenili.

Izvor: GizChina

Google Photos vam se ne sviđa? Probajte ove tri zamene
Shutterstock/XanderSt

Podeli:

IDrive - za svakog ponešto

IDrive je rešenje za skladištenje podataka u klaudu, i ne mora da služi samo za fotografije.

Mada bi interfejs mogao da se dotera, toliko je pouzdan da to nije ni bitno. Besplatno je u ponudi 5GB skladišnog prostora, ali postoje i prmeijum planovi sa 5TB ili 10TB skladištenog prostora.

Svideće vam se i funkcija pravljenja "bekapa kamere", gde ona automatski pravi kopije videa i slika u klaudu.

Piwigo - najbolji za štednju novca

Ako ste fotograf ili neko ko jednostavno želi da mu fotke "blješte", Piwigo je prava stvar za vas, jer nudi platformu za sve namene, a istovremeno je dosta dobro ravzio segment zaštite privatnosti korisnika.

Možete da koristite sve popularne alate da biste učitali slike, a tu spadaju digiKam, Shotwell, Lightroom, ili čask svoj telefon.

Flickr - najbolji besplatni segment

Na Flickr možete da učitate 1.000 fotografija i video-snimaka besplatno, a možete da mu pristupite iz browsera, ili sa Android i iOS uređaja.

Ako vam ponestane prostora za skladištenje slika i snimaka, tu je Flickr Pro, koji se plaća, ali nudi bezgraničan prostor. 

Jedino što bi moglo da vas odvrati od ove platforme, jeste to što Flickr podržava samo određene formate: JPG, PNG, i GIF ali koji nije animiran. Kao što primećujete, nisu obuhvaćene RAW forografije profesionalnih fotografa. 

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: