Apps 0

17.04.2024.

11:03

Osnivač Telegrama: Uskoro stižemo do milijardu aktivnih korisnika

Aplikacija za dopisivanje Telegram trebalo bi da pređe milijardu aktivnih korisnika u roku od godinu dana, izjavio je njen osnivač Pavel Durov.

Izvor: Rojters

Osnivač Telegrama: Uskoro stižemo do milijardu aktivnih korisnika
Natee Meepian / Shutterstock.com

Podeli:

Durov je rođen u Rusiji, a sedište Telegrama je u Dubaiju, jer je napustio rodnu zemlju 2014. nakon što je odbio da se povinuje zahtevima za gašenje opozicionih kanala na VK društvenoj mreži, koju je ipak prodao.

"Verovatno ćemo preći milijardu aktivnih korisnika mesečno u roku od godinu dana", rekao je Durov, koji je u potpunosti vlasnik Telegrama, američkom novinaru Takeru Karlsonu.

"Telegram se širi kao šumski požar", dodao je Durov u intervjuu koji je objavljen na Twitteru.

Forbs procenjuje bogatstvo Durova na oko 15 milijardi dolara, a vlasnik Telegrama je rekao da su "neke vlade pokušale da izvrše pritisak na njega", ali da aplikacija, koja sada ima oko 900 miliona aktivnih korisnika, "treba da ostane neutralna, a ne da bude geopolitički igrač".

Najveći uticaj Telegram ima u zemljama koje su pripadale bivšem SSSR-u, a naročito je popularan od početka sukoba u Ukrajini.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: