Apps 4

16.04.2024.

17:01

Google ukida još jednu uslugu, da li ste je koristili?

Google ukida uslugu koju je predstavio još u oktobru 2020. godine.

Izvor: B92

Google ukida još jednu uslugu, da li ste je koristili?
JHVEPhoto / Shutterstock.com

Podeli:

U pitanju je Google One VPN koji, kada je predstavljen, najavljen je kao "dodatni sloj zaštite za vaš Android telefon, i nećete razmišljati da li su vaši podaci bezbedni".

Objavljeno je tada i objašnjenje kako ovaj VPN funkcioniše, a trenutno je dostupan kroz Google One aplikaciju i za Android i za iOS. 

Sada, međutim, Google je objavio da "ukida VPN uslugu jer je ljudi jednostavno ne koriste", a za sajt "9to5Google" rekli su da će tim koji stoji iza nje "promeniti fokus" i "doneti novine u Google One".

VPN bi trebalo postepeno da bude ukidan po regionima tokom narednih meseci, a postojeći korisnici biće upućeni na alternative.

Ranije ove godine, Google One je došao do brojke od 100 miliona pretplatnika, a najavljeno je da će se ubuduće razvijati uz pomoć veštačke inteligencije. 

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

20 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

23 h

Podeli: