Apps 4

16.04.2024.

9:45

Mask najavio: Moraće da plaćaju

Ilon Mask planira da naplaćuje malu nadoknadu novim korisnicima na X platformi, koji žele da objavljuju sadržaj.

Izvor: TechCrunch

Mask najavio: Moraće da plaćaju
kovop / Shutterstock.com

Podeli:

Mask je ukazao i na razlog zbog kojeg se platforma odlučila na ovakav potez, a u pitanju je borba protiv botova. On kaže da je to bio jedini način da se spreči najezda botova.

"Trenutni AI (i trolovi) s lakoćom mogu da premoste test "da li si bot", istakao je Mask, ukazujući na alate kao što je CAPTCHA.

Vlasnik platforme X je kasnije dodao da će novi nalozi moći da objavljuju sadržaj na X-u nakon tri meseca od kreiranja, ukoliko ne žele da plaćaju nadoknadu.

Za sada nema informacija o tome kada će ova naplata početi da se primenjuje, i koliku naknadu će novi korisnici morati da plaćaju.

Prošlog oktobra, X je počeo da naplaćuje dolar godišnje neverifikovanim korianicima na Novom Zelandu i Filipinima. Novi korisnici iz ovih regija su, po kreiranju naloga, mogli da čitaju objave, ali ne i da odgovaraju na njih ili vrše drugu interakciju. Za objavu sadržaja, lajkovanje, repost, odgovaranje na sadržaj i drugo, morali su da plate naknadu.

Ranije ove godine, X je počeo borbu protiv spam naloga, upozorivši korisnike da bi broj njihovih pratilaca mogao da se smanji.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: