Apps 4

12.04.2024.

8:15

Instagram testira alate za borbu protiv "sekstorzije"

U borbi za bezbedniji internet, Instagram implementira nove mere.

Izvor: Tanjug

Instagram testira alate za borbu protiv "sekstorzije"
Sonia Bonet / Shutterstock.com

Podeli:

Društvena mreža Instagram saopštila je da će u roku od nekoliko nedelja početi da testira nove alate za borbu protiv "sekstorzije" (pretnja deljenjem nečijih eksplicitnih slika bez pristanka te osobe, najčešće u svrhu dobijanja još fotografija ili novca).

Promene će uključivati zamagljivanje golih slika u direktnim porukama, koje će automatski biti uključeno za korisnike mlađe od 18 godina, a biće testirana i obaveštenja koja potencijalne žrtve upućuju na podršku, prenosi BBC.

Pored toga, potencijalnim "sekstorcionistima" biće otežana interakcija sa drugim korisnicima, što uključuje sakrivanje poruka od potencijalnih iznuđivača koje su poslate maloletnim osobama.

Najava o testiranju novih mera, dolazi u trenutku kada je WhatsApp saopštio da smanjuje starosnu granicu za svoje korisnike u Evropi sa 16 na 13 godina, navodi BBC.
 

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: