Apps 10

04.04.2024.

14:50

Google "sahranio" još jedan servis

Google je na svoje rastuće groblje ugašenih servisa dodao još jedan. Prvo u SAD-u, a potom i u ostalim regijama.

Autor: B92

B92
Google "sahranio" još jedan servis
Profimedia

Podeli:

Servis Google Podcasts je ugašen, a aplikacija i servis za podkast je ove nedelje ugađen nu Sjedinjenim Državama, a u ostatku sveta će biti ugašen tokom juna.

Kompanija je prošle godine objavila da će aplikacija za podkast servis nestati i biće zamenjena podkast sekcijom u okviru YouTube Music.

Google ima dugu listu i istoriju gašenja servisa, aplikacija i hardvera za koje smatra da su neuspešni. Tako su se tu našli Google Duo, Google Hangouts i cloud gejming servis Google Stadia.

Lista svih projekata, koje je Google ugasio u prethodnim godinama, može se naći na sajtu Killed by Google, koji kreira virtuelno Google groblje.

Ovo ne znači da Google u potpunosti odustaje od podkasta. najbitniji podkasti i video komponnete se nalaze na YouTube-u, pa tako prikaz audio verzije na YouTube Music platformi i aplikaciji predstavlja dodatni potez.

Ipak, ovde postoji jedna začkoljica. Kako biste slušali podkast na YouTube Music servisu, potrebno je da izdvojite 10 dolara mesečno za pretplatu.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: