Android 2

19.03.2024.

11:20

Koliko može Snapdragon procesor za jeftine flegšip telefone?

Pojaviće se u Honor, Xiaomi i drugim telefonima kasnije ovog meseca.

Autor: B92

B92
Koliko može Snapdragon procesor za jeftine flegšip telefone?
Snapdragon 8s Gen 3

Podeli:

Korisnici, koji nisu zainteresovani za telefone iz srednjeg segmenta, ali ne žele da plaćaju cene premium modela, sada imaju novu alternativu.

Qualcomm korisnicima smartfon uređaja nudi Snapdragon 8s Gen 3 procesor, koji omogućava flegšip funkcije, uz performnase koje su nešto ispod vrhunskog Snapdragon 8 Gen 3 čipa.

Snapdragon 8s Gen 3 je kreiran u 4-nanometarskom (nm) procesu i ima 1+4+3 konfiguraciju jezgara. Tu je glavno jezgro, ARM Cortex X4, od 3.0GHz; četiri jezgra za performans @2,8GHz i tri 2,0GHz efikasna jezgra.

Čip koristi X70 5G modem prethodne generacije, ali i dalje nudi Wi-Fi 7 podršku. Korisnici dobijaju i hardverski akcelerisani ray tracing za realističniji gejmplej u igrama.

Procesor koristi multimodalni generativni AI na čipu, koji može da pokreće velike jezičke modele sa do 10 milijardi parametara. To znači da podržava modele, kao što je Gemini Nano, kao i AI asistente.

Novi čip dodaje još jednu potkategoriju u Qualcommovu liniju, a pojaviće se na Honor, iQOO, Realme, Redmi i Xiaomi telefonima koji će biti najavljeni do kraja ovog meseca.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: