Android 7

23.04.2024.

7:52

Android 15 donosi veliku promenu: Da li ćete da je koristite?

Obično se brinemo o tome koliko će nam dugo poživeti baterija telefona, ali Android 15 donosi funkciju koja nam daje još jednu važnu dijagnostiku.

Izvor: Android Authority

Android 15 donosi veliku promenu: Da li ćete da je koristite?
Mojahid Mottakin / Shutterstock.com

Podeli:

Uz novo ažuriranje, Android 15 će dobiti softversko poboljšanje pomoću kojeg će korisnicima pokazivati koliko je još od životnog veka ostalo čipu za skladišnu memoriju telefona.

Kako prenosi Android Authority, Google radi na ovoj funkciji koja bi trebalo da pomogne u sprečavanju degradacije čipova na koje se smeštaju podaci.

Korisnici će, dakle, dobijati informacije o tome koliko je još ostalo "zdravlja" internoj memoriji telefona, pre nego što se potencijalno pokvari.

Ovo će biti prikazano u procentima, a moglo bi da bude posebno korisno za one koji imaju isti telefon već četiri ili pet godina, i žele da znaju koliko još mogu da nastave da ga koriste.

Možda neće svi brendovi podržavati ovu funkciju, navodi specijalizovani portal, dodajući da je za sada sigurno da će je biti na Pixel telefonima. U svakom slučaju, oni odluče da je uključe, učiniće uskugu svojim korisnicima.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: