Android 4

22.04.2024.

17:35

Samsung "potvrdio" prvi detalj o Galaxy S25 seriji

Glasine ukazuju na to da Samsung i Google nastavljaju svoju saradnju na polju veštačke inteligencije.

Autor: B92

B92
Samsung "potvrdio" prvi detalj o Galaxy S25 seriji
Profimedia

Podeli:

U ovom trenutku Samsungova Galaxy S24 serija telefona koristi prvu generaciju Gemini Nano AI model prve generacije, koji je kreirao Google.

Međutim nove informacije ukazuju na to da će Galaxy S25 serija, koja se očekuje početkom 2025. godine, koristiti još uvek nenajavljeni Gemini Nano 2 model veštačke inteligencije.

Vesti potiču sa južnokorejskog sajta "Daum Herald Economy", koji je nedavno uradio interbju sa Čo Čeol Minom – izvršnim direktorom Samsung Electronics System LSI divizije.

Izveštaj sugeriše da će partnerstvo između dva giganta uključivati narednu verziju Google jezičkog modela – Gemini Nano 2 – koji će pkretati AI funkcije na S25 seriji.

Nema konkretnih detalja o tome kako će Gemini Nano 2 biti poboljšan u odnosu na prethodnika, ali se očekuju poboljšanja u segmentu prepoznavanja glasa i obrade slike.

Do objave Galaxy S25 srije ima još dosta, tako da nas očekuju meseci glasina i predviđanja onoga što bi Gemini Nano 2 mogao da donese.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: