Android 8

09.04.2024.

13:20

Stiglo je Google rešenje za izgubljene i ukradene Android uređaje

Google je konačno objavio svoju Find My Device mrežu, nako što ju je najavio prošle godine.

Autor: B92

B92
Stiglo je Google rešenje za izgubljene i ukradene Android uređaje
Mojahid Mottakin / Shutterstock.com

Podeli:

Tehnologija koristi mrežu od preko milijardu Android uređaja, kako bi korisnicima omogućila da lociraju izgubljene gedžete. Funkcija u osnovi podseća na ono što već nude Apple i Tile.

Find My Device mreža je sada dostupna korisnicima u SAD-u i kanadi, a uskoro stiže na Android uređaje širom sveta.

Nakon što instaliraju aplikaciju, korisnici mogu da je upotrebe za lociranje kompatibilnih Android telefona i tableta. Alatke će omogućiti da uređaji zvone na komandu korisnika, a njihova lokacija će se pojaviti na mapi. Ove mape rade čak i kada su uređaji oflajn.

Pixel 8 i Pixel 8 Pro uređaji će se na mapi pojaviti čak i kada su ugašeni ili kada je baterija potpuno ispražnjena.

U Find My Device aplikaciju će biti integrisani Bluetooth tracker tagovi kompanija Chipolo i Pebblebee, šo će korisnicima omogućiti da lociraj mnogo više predmeta – ključeve, tašne, novčanike, pa čak i kućne ljubimce. To će omogućiti tagovi, koji stižu uskoro i dizajnirani su specifično za mrežu.

Postoji i oipcija deljenja lokacije predmeta sa drugim ljudima, pa prijatelj ili član porodice može da prati gde se nalaze vaše dragocene stvari.

Nova Find My Device tehnologija praćenja radi na uređajim akoji koriste Android 9 ili noviju verziju softvera, a pored telefona i tabvleta ubuduće će moći da se koristi i na brojnim JBL i Sony slušalicama.

Kada je u pitanju bezbednost, Google kaže da korisnici mogu da odustanu od servisa preko veb portala, ukoliko im je neugodno da ga koriste.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: