Metaverzum, iza Facebooka [podcast]

Imamo novu reč i novo ime za starog znalca.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 06.11.2021.

11:49

Metaverzum, iza Facebooka [podcast]
Foto: Shutterstock/Elms Art

Facebook je promenio ime kompanije, sada bi voleo da ga zovete Meta. Na stranu sve u vezi sa metapodacima, ime proizvoda po kom kompanija nosi ime od početka ostaje isto, kao verovatno i sve drugo - uključujući i višesatne prekide rada svih servisa. Stvari koje se nisu promenile ponovo smo mogli da vidimo zahvaljujući "Facebook papirima", mediji su krajem meseca počeli sa objavljivanjem materijala i saznanja o stvarima koje je Facebook držao u svoja 4 zida.

Zidovi zidani bitovima projekat su koji Facebook zove Metaverzum (Metaverse). Da li su ovo prvi mali koraci ka nečemu što će jednog dana postati holodeck, ili se Facebook, pardon, Meta samo zaigrala budućnosti ostaje da vidimo.

Veliki su prijavili prihode, a i dalje im ide jako dobro. Na kraju, ako koristite WhatsApp na više računara, možda će ova epizoda biti vesnik lepih vesti. Hvala na slušanju!

Pretplatite se na Tehnopolis Podcast u vašem omiljenom programu za slušanje podcasta, pratite nas na Twitteru (Aleksandar, Ivan) i Mastodonu, Apple Podcastsu, Google Podcastsu, Deezeru, Pocket Castsu, TuneInu, YouTubeu, ocenite nas u Apple Podcastsu ili gde god nas slušate, ostavite komentar, pišite nam i pomozite nam da budemo još bolji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: