Tehnopolis

Sreda, 06.03.2024.

21:55

Google Maps testira novu funkciju: Da li će vam biti korisna?

Google Maps je dobar kada treba da pronađete neki kafić, muzej ili drugi objekat. Međutim, čak i kad dođete do zgrade, stvari mogu da postanu zbunjujuće.

Izvor: B92, Android Police

Google Maps testira novu funkciju: Da li će vam biti korisna?
Foto: Shutterstock/AngieYeoh

Zbog toga su iz Google Maps aplikacije odlučili da testiraju novu funkciju - uskoro će se prikazuvati gde je tačno ulaz u neki objekat.

Novinari sajta Android Police testirali su ovu funkciju, i rekli da se ulaz pokazuje tek kada se objekat odabere na mapi, i kada se dovoljno zumira. Kako objašnjavaju, ulazi na zgradama izgledaju kao beli kružići sa ucrtanim simbolom za, pogađate, ulaz.

Čini se da je ovo testiranje ograničeno samo na veoma uzak krug korisnika - konkretno, u ovom slučaju je isprobano u 11.17.0101 verziji aplikaciji na Google Pixel 7a telefonu, ali se ista opcija nije pojavila na drugim uređajima i kontinentima.

Google verovatno i dalje prikuplja informacije o ulazima jer je testiranje tek počelo, i dok se za neka mesta ne pojavljuju na pravoj tački, najveći problem je kod manjih objekata. Ponegde su, takođe, umesto kružića ulazi obeleženi zelenim strelicama.

Funkcija je još u ranoj fazi, pa se još ne zna kada će nastupiti globalno, a samim tim ni kada će doći u Srbiju. Svejedno, biće veoma korisna kako ne bismo lutali oko neke zgrade tražeći ulaz, što se dešava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: