Aktuelno 0

30.03.2024.

16:51

Grok unapređen, ali da li su uradili dovoljno?

Ilon Mask je relativno skoro predstavio svoj odgovor na ChatGPT - Grok AI, a sada je ovaj model dobio unapređenje.

Izvor: Engadget

Grok unapređen, ali da li su uradili dovoljno?
rarrarorro / Shutterstock.com

Podeli:

Grok je sada bolji kada su u pitanju zadaci koji se tiču matematike, kodiranja, ali i drugih stvari. Maskova kompanija xAI je poslala Grok 1.5 testerima kako bi videli da li "unapređene sposobnosti i razumevanje upita" rade onako kako je predviđeno.

Iz kompanije tvrde da će Grok 1.5 biti konkurencija modelima ChatGPT 4, Gemini Pro 1.5 i Claude 3 Opus u nekoliko područja.

Prema rezultatima dosadašnjih testova, verovatno ove najave i nisu bez osnova - Grok 1.5 je na gotovo svim "benčmark" tabelama za matematiku i programoranje osvojio više bodova od rivala - jedino je HumanEval rezultat za kodiranje lošiji nego kod Claude 3 Opusa.

"Grok sada ima povećan kapacitet memorije i do 16 puta u odnosu na ranije, odnosno može da procesuira informacije iz znatno većih dokumenata nego pre", rečeno je iz kompanije.

Nisu, međutim, naveli one oblasti u kojima Grok verovatno i dalje ne briljira (akademski upiti itd), a s obzirom na to da uskoro stiže i ChatGPT 5, moraće dobro da se oznoje kako bi ostali relevantni u sve većoj konkurenciji AI modela.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: