Aktuelno 4

28.03.2024.

9:11

Preokret: Apple i Baidu ipak nisu sklopili saradnju, tvrdi kineski list

Apple se ipak nije dogovorio sa kineskom kompanijom Baidu o saradnji u vezi sa veštačkom inteligencijom, uprkos prethodnim izveštajima lokalnih medija.

Izvor: B92

Preokret: Apple i Baidu ipak nisu sklopili saradnju, tvrdi kineski list
Profimedia

Podeli:

Podsetimo, nekoliko kineskih listova pisalo je o saradnji prema kojoj bi Baidu bio zadužen za AI tehnologiju u uređajima "jabuke" u Kini.

List "China Daily", međutim, ubrzo je preneo da ovo nije tačno, i pritom se pozvao direktno na izvore koji su "upoznati sa operacijama kompanije Apple".

Bez obzira na to da li su pregovori u toku, ili su dogovori već sklopljeni ali ne i ozvaničeni, logično je da će se Apple i Baidu zaista udružiti u ovom poduhvatu, jer bi na taj način "jabuka" izbegla potencijalne regulatorne probleme.

Pored toga što se nalazi u Kini, adu Baidua je to što je njegov AI softver pod nazivom Ernie Bot (sličan kao GPT ili Gemini) već odobren od strane lokalnih vlasti. 

Samo korisnici u Kini bi mogli da koriste Ernie ili bilo koji drugi plod saradnje između kompanija Apple i Baidu.

Podeli:

Tagovi

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: