Aktuelno

15.03.2024.

12:04

Najveći prankster današnjice u još jednoj proslavljenoj ulozi dolazi na Dane komunikacija

Sjajnom spisku predavača festivala kreativnosti i komunikacija pridružuje se i kreativac Oobah Butler, koji hrabro i autentično menja svet – na često bizarne, ali bez sumnje zabavne načine.

Izvor: B92

Najveći prankster današnjice u još jednoj proslavljenoj ulozi dolazi na Dane komunikacija
Dani komunikacija

Podeli:

Dani komunikacija, tipično-netipični festival komunikacijske industrije koji se u Rovinju održava od 11. do 14. aprila, svoje učesnike već dugo priprema da uvek očekuju neočekivano, pa tu tradiciju nastavlja i ovog puta.

Svi kreativci, marketingaši, digitalci, mediji i drugi komunikatori koji postanu deo DK zajednice uživaće u predavanju kreativca kog niko nije uspeo da zatvori u okvire konvencionalnosti – na DK2024 vraća se neuobičajeni reporter koji na najzabavniji mogući način pomera granice tradicionalnog novinarstva – Oobah Butler.

Najbolje ocenjen TripAdviserov lažni londonski ugostitelj, najbolji lažni dizajner pariške Nedelje mode, voditelj MTV-jeve emisije Catfish UK i autor bestselera LA Timesa, na glavnoj sceni Dana komunikacija će da istakne važan aspekt ovogodišnje festivalske teme, koja prepliće ponašanja potrošača, bihevioralnu pozadinu donošenja odluka i ulogu "fake newsa" u sveopštoj (i)racionalnosti društva.

Publika Dana komunikacija ovog poznatog prankstera je dobro upoznala još 2019, kada je govorio o svom nekonvencionalnom pristupu edukaciji majstorskim "fake news" projektima, a on je u međuvremenu spisku svojih titula dodao i onu proslavljenog filmadžije.

Oobah Butler još jednom je šokirao internet krajem 2023, kada je, kako navodi Fox News, "razotkrio ozbiljne optužbe o korporativnoj kulturi tehnološkog diva" u dokumentarnom filmu o Amazonu, i svojim otkrićima ujedinio publiku širom političkog spektra.

Upravo njegovo predavanje The Great Amazon Heist će učesnicima otvoriti oči, raskrinkavajući eksploatacione poslovne strategije globalne kompanije, i predstaviti Butlerov neverovatni projekat razotkrivanja pravog lica Amazona, i izbegavanja svih pravnih zavrzlama kojima se velika korporacija naizgled zaštitila.

Ovaj kreativac je u svom najnovijem, a možda i najzahtevnijem poduhvatu, iskoristio sva svoja znanja, pokazavši da su njegove veštine kvalitetno sazrele kako bi u ultimativnom reporterskom projektu – kao David protiv Golijata – uz neizostavni začin "fake newsa" i ovog puta završio pobednički.

Britanski prank izumiruća je umetnička forma, poručuje Guardian, ali Oobah Butler jedan je od retkih prankstera u čijem radu kao društvo još uvek istinski uživamo. Kreativnost i kritičko promišljanje savršen su recept za pobedu, pokazuju višestruki Butlerovi primeri koji nas – kombinujući neuvijene reporterske veštine i urnebesnu hrabrost za neočekivane poduhvate – uče da krenuti neutabanim putem nikada nije lako, ali na kraju svakako jeste isplativo.

Podsetimo, već je objavljen festivalski raspored i najavljen niz predavača izuzetne postavke tipično-netipičnih Dana komunikacija – učesnicima će se u Rovinju pridružiti i svetski poznati bihevioralni ekonomista, psiholog i naučnik koji se bavi ljudskim ponašanjem Dan Ariely; kreativni buntovnik iz Azije sa više od hiljadu priznanja za svoj rad, Eugene Cheong powered by ENNA; futuristkinja i stručnjakinja svetskog glasa koja naukom dekonstruira stres i motivaciju Shivvy Jervis; vodeći komunikator Google AI Laba Deepmind, SpaceX-a i Facebooka Dex Hunter-Torricke powered by Google, kao i prva advokatica specijalizovana za regulacije i autorska prava videoigara koja će nas povesti na putovanje kroz kontroverzni metaverse Micaela Mantegna.

Tu je i neuronaučnik svetskog glasa i predvodnik nove generacije marketinških lidera Moran Cerf powered by Hrvatski Telekom; osnivač viralnih Facebook stranica UNILAD i LADbible, i jedan od prvih koji su shvatili koliko društvene mreže mogu biti istinski uticajne Alex Partridge powered by Konzum; brend-strateg svetske reputacije koji stvara jedinstvena iskustva brendova, predvodeći ih do njihovih poslovnih ciljeva Brian Collins; globalno nagrađivani govornik, autor i komunikacijski trener koji kopmanije, menadžere i lidere pretvara u majstore komunikacije Marnick Vandebroek; marketinška stručnjakinja specijalizocana za rast brendova i autorka bestsellera "The Laws of Brand Storytelling" Jessica Gioglio, kao i niz drugih velikih svetskih imena industrije koja će ponuditi neprocenjiva iskustva, zavidna znanja i vrhunske uvide.

Svi kreativci, marketingaši, digitalci, mediji i drugi komunikatori koji i ove godine žele da se nađu u društvu domaćih i svetskih tržišnih lidera informacije o učestvovanju mogu da nađu na www.danikomunikacija.com.

Podeli:

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: