Aktuelno 4

22.06.2024.

14:15

Držao bazu veću nego Netflix i Amazon zajedno: Sad mu preti 48 godina zatvora

Ilegalni servis za striming Jetflicks hvalio se na internet-stranici da "posetioci mogu da gledaju bilo koju TV emisiju ili film bilo kad, bilo gde".

Izvor: Engadget

Držao bazu veću nego Netflix i Amazon zajedno: Sad mu preti 48 godina zatvora
Shutterstock/fongbeerredhot

Podeli:

Sada se petoro ljudi koji stoje iza ovog servisa suočavaju sa ozbiljnom zatvorskom kaznom.

Porota je u petak pred saveznim sudom u Las Vegasu proglasila Kristofera Dalmana, Daglasa Kursona, Felipea Garsiju, Džareda Džarekvija i Pitera Hubera krivim za zaveru radi kršenja autorskih prava. 

Dalman je takođe proglašen krivim po dve tačke za pranje novca, i tri tačke za kršenje autorskih prava zbog toga što je vodio ovu platformu, navodi se u sudskim dokumentima i saopštenju za štampu američkog Ministarstva pravde.

Jetflicks je koristio kompjuterske skripte i softver da bi tražio na internetu ilegalne kopije filmova i televizijskih emisija, i objavio stotine hiljada njih još 2007. godine.

Optuženi su napravili katalog emisija i filmova veći od kombinovanih kolekcija striming servisa Netflix, Hulu, Vudu i Amazon Prime, prema Ministarstvu pravde.

Pristup platformi su naplaćivali, a sud smatra da su "zaradili milione dolara". Sada, Dalmanu kao vođi operacije preti čak 48 godina zatvora, a ostatku ekipe po pet.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: