Aktuelno 8

20.06.2024.

21:20

Internet zgrožen ovim oglasom za posao

Tehnološke kompanije sve su kreativnije pri oglasima za posao, ali jedan poljski developer je ipak preterao.

Izvor: B92

Internet zgrožen ovim oglasom za posao
Shutterstock/Mr. Tempter

Podeli:

Poljska kompanija Spectrum Studios, naime, objavila je oglas za posao u kom se traže radnici za razvoj nove video-igre, i na prvi pogled sve deluje u redu.

Kada se malo bolje pogleda, međutim, nakon što se traži uobičajeno poznavanje materije, dolazi se do čudnog zahteva - piše da je obavezno druženje u sauni.

Mora se priznati da je ovo u najmanju ruku neobično, a sami prosudite da li je stvar "izvučena" time što se video-igra za koju traže radnike zapravo i odvija u sauni.

Ječek Pjorkovski iz ovog studija izjavio je da "scenaristkinje za igru moraju da idu sa njim u saunu, kako bi mogle na najbolji način da osmisle scenario za video-igru".

"Moguće je i bez toga, naravno, ali je veoma dobro to što mogu da iskoriste svoje iskustvo u sauni kako bi napisale sjajne scene", dodao je Pjorkovski.

Kao što možete i da pretpostavite, ovaj oglas je brzo obrisan nakon negativne pažnje i ljutitih komentara koje je izazvao. Iz studija su se, međutim, ponovo oglasili, pokušavši da se odbrane.

"Ovo se traži kao deo istraživanja za igru - ne piše da neko mora da bude nag, niti da u saunu ide sa šefom. Moguće je ići i sa ženama, samo je neophodno da se razumeju emocije koje smo hteli da probudimo ovom igrom", istakao je Pjorkovski.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: