Aktuelno 5

15.05.2024.

7:52

Spor vam je internet? Ovo rešenje je tako jednostavno, a ne bi vam palo na pamet

Ako imate problema sa internetom, ne mora uvek uzrok da bude loš signal koji dolazi od operatera - nekad je rešenje mnogo jednostavnije, a ne biste ni pomislili na njega.

Izvor: The Sun

Spor vam je internet? Ovo rešenje je tako jednostavno, a ne bi vam palo na pamet
Shutterstock/BritCats

Podeli:

Problem mogu biti predmeti ili uređaji u vašem domaćinstvu koji ometaju signale, a najčešći je, verovali ili ne, ogledalo.

Neka ogledala naime, posebno ona velika zidna, mogu da utiču na internet-vezu jer su sastavljena od tankog sloja metala koji obično uzeokuje smetnje tog tipa. Generalni savet, zato, jeste da držite ruter bar metar od ogledala.

Stručnjaci savetuju da pokušate još jednu jednostavnu stvar - "test kontakta očima".

Ovo zapravo znači da bi bilo najbolje, ako je moguće naravno, da držite ruter tamo gde vam je najpotrebniji, odnosno da ga vidite (recimo, u radnoj sobi).

Ako imate probleme sa internetom, možda biste hteli da isprobate i usmerivače signala. Oni rade tako što primaju signal od rutera, a potom ga preusmeravaju dalje, i dobro su rešenje za velika domaćinstva gde ima dosta zidova ili nekih većih predmeta koji predstavljaju smetnju.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

1 d

Svet

Okrenuli leđa Rusima: Amerika odmah poslala vojsku

Jermenija i SAD započele su danas zajedničke vojne vežbe u Jermeniji, saopštilo je jermensko Ministarstvo odbrane, prenosi AFP, dodajući da je to još jedan pokazatelj zbližavanja Zapada i Jerevana, koji je zahladnio odnose sa Rusijom.

19:20

15.7.2024.

1 d

Podeli: