Aktuelno 8

25.04.2024.

8:15

Windows 11 će vas iznervirati novim ažuriranjem: Evo kako da to rešite

Novo ažuriranje za Windows 11 doneće i nešto što verovatno neće biti dočekano oberučke od strane korisnika.

Izvor: B92

Windows 11 će vas iznervirati novim ažuriranjem: Evo kako da to rešite
Rokas Tenys / Shutterstock.com

Podeli:

Radi se o tome da će, novim ažuriranjem, oglasi sada da se pojavljuju i u Start meniju. Pre otprilike dve nedelje, Microsoft je počeo da testira odeljak "Recommended" u Start meniju, a on bi trebalo da prikaže korisnicima predložene aplikacije iz WIndows prodavnice.

Upravo to je ubačeno kao deo ažuriranja KB5036980, a kako se navodi, preporučene aplikacije "dolaze od malog skupa pažnjivo odabranih programera". 

Pored oglasa, korisnici će možda u ovom odeljku videti i često korišćene aplikacije - naravno, radi se o onima koje niste "pinovali".

Na svu sreću, Microsoft dozvoljava korisnicima da isključe ovu funkciju - dovoljno je da odete na Settings > Personalization > Start, i tamo ćete videti opciju da je isključite.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: