Aktuelno 13

23.04.2024.

14:56

Robot "izdahnuo" tokom demonstracije izdržljivosti VIDEO

Digit, robot kompanije Agility Robotics napravljen da obavlja proste fizičke poslove u fabrikama, "izdahnuo je" tokom demonstracije u Čikagu.

Izvor: Bug

Robot "izdahnuo" tokom demonstracije izdržljivosti VIDEO
Profimedia

Podeli:

"Sa stopom uspeha od 99 odsto tokom 20 sati demonstracije uživo, Digit je ipak nekoliko puta pao na ProMatu. Nemamo dokaza, ali mislimo da je to naš prodajni tim orkestrirao kako bi mogli da govore o brzo izmenjivim udovima i izdržljivosti Digita", napisali su iz Agility Roboticsa na Twitteru.

Digit je, inače, prvi put predstavljen 2020. godine kao robot bez glave, namenjen radu u raznim industrijama.

Dizajniran je tako da zauzima isti prostor kao i ljudi, a nedavno je dobio i glavu opremljenu senzorima koja će omogućiti lakše razumevanje njegovih akcija.

Osim što je glavna funkcija Digita podizanje i odlaganje različitih objekata težine do 16 kilograma, on može da hoda, penje se, a po potrebi i da čučne.

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

18 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

21 h

Podeli: