Aktuelno 18

24.04.2024.

14:11

iPhone vrtoglavo pada u Kini: Huawei glavni krivac?

Prodaja iPhone uređaja u Kini znatno je opala u prvom kvartalu 2024. godine jer su se kupci okrenuli drugim premijum brendovima.

Izvor: MacRumors

iPhone vrtoglavo pada u Kini: Huawei glavni krivac?
Shutterstock/TungCheung

Podeli:

Prema istraživanju analitičke kompanije Counterpoint, kinesko tržište telefona zabeležilo je skroman rast od 1,5% u odnosu na prošlu godinu, što znači da je raslo dva kvartala uzastopno.

Ovaj porast najviše se dogodio zahvaljujući dobroj prodaji domaćih brendova kao što je Huawei, koji je zabeležio neverovatan rast od 67,7% u odnosu na isti period prošle godine.

Za ovo je najviše zaslužna Huawei Mate 60 serija, koja je kompaniji donela dodatnu dominaciju na kineskom tržištu u premijum segmentu gde uređaji koštaju više od 600 dolara.

Sa druge strane, Apple je zabeležio pad prodaje u Kini od 19,1% u odnosu na prošlu godinu - analitičari za to najviše krive uspon Huaweija, a predviđa se da će predstojeći iPhone modeli, zahvaljujući AI i novoj paleti boja, povratiti slavu "jabuci".

Podeli:

Tagovi

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: