Aktuelno 6

23.04.2024.

11:58

Rezervisali ekskluzivu: Xiaomi će prvi imati ovaj moćni procesor?

Prošle godine, Xiaomi je bio prvi proizvođač telefona na svetu u čijem telefonu se našao čip Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, a čini se da bi mogli da ponove ovo.

Izvor: Phandroid

Rezervisali ekskluzivu: Xiaomi će prvi imati ovaj moćni procesor?
Shutterstock/Manuel Esteban

Podeli:

Kako je objavio tipster Jogeš Brar, Xiaomi bi mogao biti prvi koji će objaviti pametni telefon u čijem "srcu" se nalazi Snapdragon 8 Gen 4.

Brar tvrdi da Xiaomi i dalje drži ekskluzivna prava da bude prvi koji će objaviti telefone sa Qualcomm čipsetom, a očekuje se da će ga pratiti OnePlus i iQOO.

Prema Braru, konkretno, u pitanju će biti telefoni Xiaomi 15, Xiaomi 15 Pro, OnePlus 13 i iQOO 13.

Zanimljiv je njegov stav da Xiaomi ima ekskluzivna prava, jer obično kad god Qualcomm objavi novi čipset, vidimo ga tek sledeće godine u telefonima. 

Samsung je nekada bio među prvima koji su imali Qualcomm čipsete, ali izgleda da ih je Xiaomi pretekao. 

Inače, Snapdragon 8 Gen 4 bi trebalo da bude predstavljen u oktobru, što znači da bi i Xiaomi mogao da objavi svoje nove telefone otprilike tada.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: