Aktuelno 1

22.04.2024.

14:21

Hari Poter bi pozavideo: Napravljen "magični" štit nevidljivosti VIDEO

Jedan projekat na sajtu Kickstarter izgleda kao da je izašao iz romana o Hariju Poteru.

Izvor: Indeks

Hari Poter bi pozavideo: Napravljen "magični" štit nevidljivosti VIDEO
Profimedia

Podeli:

U pitanju je štit nevidljivosti koji se doslovno tako i zove - "Invisibility Shield 2.0". Istina, nećete zbog njega postati 100% nevidljivi, ali će dobro da posluži da se našalite sa onima koji su ispred vas.

Zbog tehnologije koju koristi ovaj štit, činiće se kao da ljudi mogu da "vide kroz njega", mada će slika biti malo zamućena. 

Štit nevidljivosti radi uz pomoć posebno dizajniranog sočiva, zahvaljujući kom se svetlost iz pozadine (o kojoj god vrsti pozadine da se radi) savija prema gledaocu. Istovremeno, svetlost od objekta koji se nalazi odmah iz štita, lomi se od posmatrača.

Kako su rekli tvorci štita, najbolje ga je upotrebljavati sa jednoličnom pozadinom, i najbolji rezultati dobijaju se kada se koristi u uslovima slabog osvetljenja ili kada je napolju oblačno. Jedina stvar - deluje u oba pravca, pa ako hoćete da vidite šta je iza njega, morate da se pomerite i razbijete iluziju.

Štit dolazi u nekoliko dimenzija - najveći je 183cm visok, a potrebno je 15-ak minuta da se postavi. Sa druge strane, najmanji model se zove "Mini", i dimenzija je 30x20cm, zbog čega ga možete lako koristiti za mađioničarske trikove, odnosno sakrivanje omanjih predmeta.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: