Aktuelno 1

19.04.2024.

14:19

Netflix neće da objavljuje broj pretplatnika

Netflix je saopštio da više neće objavljivati brojeve pretplatnika i koliko novca zarađuje "po čoveku", počevši od izveštaja o zaradi za prvi kvartal 2025.

Izvor: Digital Trends

Netflix neće da objavljuje broj pretplatnika
Shutterstock/Alex Photo Stock

Podeli:

"Fokusirani smo na prihod i operativnu maržu kao primarnu finansijsku metriku, kao i na to koliko korisnici provode vreme na platformi, što nam je najbolji pokazatelj zadovoljstva", stoji u pismu akcionarima. 

"Ranije, kada smo imali malo prihoda ili profita, rast članstva je bio snažan pokazatelj našeg budućeg potencijala. Ali sada generišemo veoma značajan profit, a i razvijamo nove tokove prihoda, pa je članstvo samo jedna komponenta našeg rasta", dodali su iz kompanije.

Netflix je takođe ukazao na trenutno stanje svojih različitih planova kao još jedan razlog da se ne fokusira toliko na ukupan broj pretplatnika i prosečan prihod po članstvu, jer jedan nivo usluge može imati mnogo veći prihod od drugog. 

Na primer, nešto ranije su rekli da veći priohd ostvaruju od najjeftinijeg nivoa usluge, koji sadrži oglašavanje i nižu rezoluciju. 

Dodali su, jedino, da će "objavljivati glavne prekretnice u broju pretplatnika jednom kada dođu do njih".

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

22 h

Podeli: