Aktuelno 12

18.04.2024.

14:05

Huawei se vraća u igru?

Huawei je predstavio svoju novu vodeću seriju, Pura 70, u pokušaju da oživi svoje poslovanje na tržištu telefona koje je pogođeno američkim sakcijama.

Izvor: CNet

Huawei se vraća u igru?
Shutterstock/viewimage

Podeli:

Pura 70 serija ima elegantan i moderan dizajn, kao i višestruke zadnje kamere - zaštitni znak Huawei P serije telefona, od koje je, izgleda, preuzela početno slovo.

Predstavljanje serije Pura 70 dolazi nakon što je objavljen Mate 60, koji je imao interni Kirin 9.000 procesor kompanije koji je omogućio 5G povezivanje, a još nije jasno koji procesor koriste Pura 70 ili Pura 70 Ultra.

Od 2019. godine, Huawei se bori sa američkim sankcijama koje imaju za cilj da im ograniče pristup američkoj tehnologiji. 

Čini se da je Pura 70 serija pokušaj rebrendinga Huawei P telefona, za koje su glavna ciljna grupa ljudi kojima je stalo do fotografije i estetike. Pura 70 takođe radi na bazi OS koji je samostalno razvio Huawei, HarmonyOS, i nema Google servise.

Kompanija sa sedištem u Šenzenu uspela je da opstane, pa čak i da raste u nekim oblastima. SAD već dugo tvrde da Huawei održava bliske odnose sa kineskom vladom i da bi oprema kompanije mogla da se koristi za špijuniranje drugih zemalja i kompanija, što je Huawei više puta demantovao.

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

10 h

Podeli: