Aktuelno 5

18.04.2024.

11:43

Motorola zakoračila u novu eru: Predstavljena edge 50 serija FOTO

Motorola je na događaju u Beogradu regionalno predstavila nove članove edge 50 porodice: Motorola edge 50 ultra, Motorola edge 50 pro i Motorola edge 50 fusion.

Izvor: B92

Motorola zakoračila u novu eru: Predstavljena edge 50 serija FOTO
Jovan Đurić

Podeli:

Kako kažu iz kompanije, Motorola edge 50 serija "dizajnirana je s osećajem harmonije, a rezultat je porodica koja pruža privlačne teksture i linije koje su jednako ugodne na dodir kao što su i za oko".

Novi telefoni obavijeni su materijalima poput pravog drveta, specijalne perla polimerske završne obrade ručno izrađene u Italiji i veganske antilop kože, i dolaze u najnovijim trendi bojama, a tu je IP68 podvodna zaštita. 

"Zadnja strana telefona savršeno se uklapa sa sistemom kamera. S povećanim fokusom na sliku i video, novi Motorola edge uređaji dolaze s kompletnim iskustvom kamere: od jednostavnog aktiviranja kamere korišćenjem moto gestova, do vrhunske hardverske opreme, AI osnaženog softvera i mogućnosti editovanja s validacijom boje, pružajući zapanjujuće rezultate svaki put", saopštila je Motorola.

"Sistem veštačke inteligencije Moto AI tu je kako bi poboljšao svaku interakciju, omogućavajući korisnicima intuitivno kreiranje sadržaja, personalizaciju uređaja, dobijanje informacija koje traže i postizanje više u manje vremena. Moto AI se nalazi svuda, od kamere do aplikacije za generativno kreiranje tema, do navigacije i pretrage", kažu iz Motorole. 

Jovan Đurić

U Motoroli su posebno ponosni na to što edge 50 porodica donosi prve pametne telefone na svetu sa Pantone validiranom kamerom i ekranom razvijenim u saradnji s naučnicima za boje iz kompanije Pantone.

"Korisnici mogu sada da zabeleže i vide svet baš onako kako ga vide s Pantone Validiranim bojama i tonovima kože, što ga čini idealnim za kreiranje sadržaja. Svaki Pantone Validirani uređaj ispunio je Pantone evaluacione i ocenjivačke kriterijume autentično simulirajući pun spektar stvarnih Pantone boja", istaklla je Motorola.

Motorola takođe proširuje svoj ekosistem uređaja najavom nove porodice moto buds, koja uključuje moto buds+ sa Bose zvukom. Nove slušalice kombinuju najbolje od Motorole i Boseg stručnog znanja kako bi pružile visokokvalitetno audio iskustvo potrošačima.

Motorola edge 50 ultra

Tanak peskiran aluminijumski okvir, Corning Gorilla Glass Victus, i IP68 podvodna zaštita staraju se da premijum dizajn zadovoljava kako formu, tako i funkciju, tako da potrošači mogu poneti uređaj bilo gde bez brige o izdržljivosti.

Sa Motorola edge 50 ultra modelom, korisnici će iskusiti najimpresivniji sistem kamere Motorole do sada.

Neverovatne kamere visoke rezolucije pružaju fleksibilnost za snimanje bilo kakve kompozicije i postizanje rezultata bogatih detaljima u svim uslovima osvetljenja.

Ovaj uređaj ima 50MP glavnu kameru, 64MP telefoto objektiv sa 3x optičkim zumom i 100x Super zumom da bi se još više približili subjektu, 50MP ultrawide sočivo sa Macro Vision opcijom, i 50MP selfi kameru sa autofokusom. Glavna sočiva takođe kombinuju piksele u veću veličinu ultra piksela od 2,4 µm kako bi primili 20% više svetla za odlične performanse noću.

Napredni sistem kamera edge 50 ultra koristi snagu koju pruža moto AI kako bi omogućio fenomenalna poboljšanja performansi, kako u fotografijama, tako i u videima. Novi endžin za poboljšanje fotografija olakšava snimanje savršenih fotografija sa svakim snimkom.

Motorola/Promo

Nije potrebno stručno znanje korisnika jer koristi AI da istovremeno primeni postavke iz više režima snimanja u jedan kako bi pružio vrhunski kvalitet. Endžin koristi AI za podešavanje slike za optimalan detalj, jasnoću, svetla, senke, boje i bokeh.

Ovaj novi premijum uređaj takođe ima veliki, živopisni 6.67” Super HD (1220p) pOLED ekran koji pruža 13% više rezolucije nego prethodna generacija, tako da korisnici mogu da uživaju u oštrom prikazu sa manje pikselizacije. Da bi zaokružio doživljaj zabave, edge 50 ultra se ponosi podrškom za Dolby Atmos.

Motorola edge 50 ultra smartfon opremljen je Snapdragon® 8s Gen 3 Mobile Platformom, koja pokreće sve ključne funkcije telefona. Iskusite brzinu i premijum performanse u svemu, od obrade slike, igranja, do surfovanja internetom, reprodukcije zvuka, i još mnogo toga.

Sa do 16GB RAM-a uz RAM Boost6 i do 1TB prostora za skladištenje7, korisnici mogu uživaju u munjevitom multitaskingu, sa dovoljno prostora za sve fotografije, filmove, aplikacije i igre.

Da bi napajao sva ova iskustva, edge 50 ultra poseduje veliku bateriju od 4500mAh sa 125W TurboPowerTM punjenjem - kako bi obezbedio snagu za ceo dan nakon samo četiri minuta punjenja.8,9 Plus, opremljen je mogućnostima bežičnog punjenja od 50W10, tako da korisnici mogu brzo napuniti bateriju bez nepotrebnih kablova. Korisnici čak mogu da dele svoju energiju sa drugim uređajima putem bežičnog deljenja napajanja.

Motorola edge 50 pro

Prateći estetiku dizajna flegšipa, Motorola edge 50 pro dolazi sa prelepo konturisanim ivicama, opcijama koje uključuju peskirani aluminijumski okvir, vegansku kožu ili specijalnu bisernu završnu obradu ručno izrađenom u Italiji, čineći ovaj uređaj mekim i glatkim na dodir. Pored toga što je lak, edge 50 pro poseduje i IP68 podvodnu zaštitu.3

Sa 50MP kamerama visoke rezolucije, edge 50 pro beleži zadivljujuće fotografije i video zapise. Glavna kamera ima najširi otvor blende dostupan na pametnom telefonu (f/1.4), puštajući 64% više svetla za bolje performanse pri slabom osvetljenju i prirodno zamućene pozadine.

10MP 3x telefoto kamera sa optičkom stabilizacijom slike predstavlja lep dodatak, a sa ovim sočivom, korisnici će jasno videti scenu sa 3x veće udaljenosti uz optički zum, ili koristiti Super Zum za 30x veću udaljenost.

Da bi uhvatili više scene u kadru, korisnici mogu da iskoriste 13MP ultraširoku kameru - ili priđu onome što slikaju na samo 3cm sa Macro Vision opcijom. Edge 50 pro takođe uključuje 50MP selfi kameru sa autofokusom kako bi i selfiji bili prepuni prelepih detalja i boja.

Jovan Đurić

Sistem kamera edge 50 pro modela uključuje neke od ključnih funkcija koje pokreće moto AI, uključujući opcije kao što su Photo Enhancement Engine, Adaptive Stabilisation, Auto Focus Tracking i Style Sync. Korisnici će takođe moći da budu kreativni sa umetnošću svetla koristeći novi Long Exposure mod.

Motorola edge 50 pro takođe ima 6.7" 144Hz pOLED ekran sa Super HD rezolucijom i HDR10+ sertifikacijom. Takođe ima i podršku za Dolby Atmos zvuk.

Motorolu edge 50 pro pokreće Snapdragon 7 Gen 3 mobilna platforma, a dolazi sa konfiguracijama koje idu do 12GB RAM-a6 i do 512GB prostora za skladištenje za lagan multitasking i obilje prostora. Motorola edge 50 pro takođe je opremljena sa 125W TurboPower punjenjem za brzo dopunjavanje i 50W TurboPower bežičnim punjenjem10 za maksimalnu praktičnost.

Motorola edge 50 fusion

Cilj kod Motorole edge 50 fusion jeste da se što više premijum funkcija donese širem spektru potrošača. Korisnici mogu birati između Hot Pink ili Marshmallow Blue dizajna, ili se odlučiti za Forest Blue boju.

Sa IP68 podvodnom zaštitom i Corning Gorilla Glass 5, ovaj pametni telefon je otporan na prašinu, vodu i slučajne padove.

Jovan Đurić

Sa 50MP glavnom Ultra Pixel kamerom sa LYTIA-inim senzorom LYT-700C, ovaj uređaj osigurava snimanje visokom brzinom sa minimalnim šumom u uslovima slabog osvetljenja. Optička stabilizacija slike (OIS) eliminiše zamućene slike i video zapise, čak i u izazovnim uslovima osvetljenja.

Napredna tehnologija fokusa svih piksela podiže noćnu fotografiju sa bržim, preciznijim performansama uz 32x više fokusirajućih piksela. Tu je i 13MP ultraširoka kamera, kao i integrisana Macro Vision kamera za ekstremne detalje. Napred je 32MP kamera sa Quad Pixel tehnologijom.

Što se tiče ekrana, radi se o 6.7" Full HD+ ivičastom pOLED-u, uz brzinu osvežavanja od 144Hz.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: