Aktuelno 18

18.04.2024.

17:35

Stigao "Dosadni telefon": Služi samo za poruke i pozive, baterija traje nedelju dana FOTO

Hajneken je, zajedno sa kompanijom Bodega, predstavio "The Boring Phone" ("Dosadni telefon"), a proizvodnju potpisuje Human Mobile Devices (HMD)

Izvor: B92

Stigao "Dosadni telefon": Služi samo za poruke i pozive, baterija traje nedelju dana FOTO
Heineken & Bodega/Promo

Podeli:

Ograničena serija klasičnih telefona, koji su posebno dizajnirani tako da imaju smanjene tehničke mogućnosti, napravljena je da bi podstakla ljude da više uživaju u druženju tokom izlazaka, tako što će se odvojiti od svojih pametnih telefona.

Kako su rekli njegovi tvorci, The Boring Phone "otklanja sve distrakcije koje nam dolaze od današnjih pametnih telefona, a dizajniran je da obezbedi ono osnovno što je potrebno za sjajan izlazak. Primarna funkcija telefona je obavljanje poziva i slanje SMS poruka".

Prozirno kućište telefona i holografske nalepnice inspirisani su Newtro modom i dizajnom koje generacija Z voli, a koji podsećaju na mobilne telefone iz ranih 2000-ih godina, stoji u saopštenju, i dodaje se da, bez dodatnih modernih funkcija, ovaj telefon ne može da preuzme društvene mreže ili druge aplikacije koje odvraćaju pažnju od uživanja u trenutku.

Telefon takođe ima bateriju koja u režimu pripravnosti traje čak nedelju dana, a može da izdrži i do 20 sati razgovora.

Heineken & Bodega/Promo

Kada je reč o najvećim distrakcijama među mladima, dve trećine ispitanika u SAD priznaje da proveravaju društvene mreže (62%) dok provode vreme u društvu, dok više od trećine (36%) kažu da proveravaju poslovne i-mejlove. Troje od deset ljudi (30%) je takođe reklo da krišom igraju igrice umesto da uživaju u vremenu provedenom sa svojom porodicom i prijateljima.

Međutim, kako više od trećine (37%) ispitanika otkriva da češće proveravaju svoje telefone nego što bi trebalo dok se druže, situacija ipak počinje da se menja, s obzirom na to da 32% priznaje da bi želeli da mogu da se odvoje od svojih telefona tokom noćnog izlaska.

Ohrabrujuće je to što jedan od pet ispitanika (22%) kaže da već isključuje svoj telefon ili ga ostavlja kod kuće pre odlaska na neki društveni događaj, dok dve od pet osoba (38%) kažu da bi razmotrili tu opciju.

Heineken & Bodega/Promo

TSHA, mlada britanska producentkinja koja živi na Ibici i koja je na dobrom putu da postane jedna od najinteresantnijih mladih umetnica u industriji, proslavila je predstavljanje "Boring Phone" uređaja organizovanjem darivanja za svoje fanove. Ona je iz prve ruke iskusila kako pametna tehnologija predstavlja prepreku za uživanje u trenutku na muzičkim događajima.

"Boring Phone" će biti predstavljen danas, na Nedelji dizajna u Milanu. Nakon toga, uređaji će biti poklonjeni onima koji uživaju u izlascima širom sveta, kako bi mogli da se isključe, provedu kvalitetno vreme sa prijateljima, porodicom i voljenima, i svoje izlaske učine još boljim.

Ćeka nas i aplikacija koja će pretvoriti pametne telefone u "dosadne uređaje", ali na nju ćem ipak sačkati do juna.

Podeli:

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

13 h

Podeli: