Aktuelno 18

18.04.2024.

17:35

Stigao "Dosadni telefon": Služi samo za poruke i pozive, baterija traje nedelju dana FOTO

Hajneken je, zajedno sa kompanijom Bodega, predstavio "The Boring Phone" ("Dosadni telefon"), a proizvodnju potpisuje Human Mobile Devices (HMD)

Izvor: B92

Stigao "Dosadni telefon": Služi samo za poruke i pozive, baterija traje nedelju dana FOTO
Heineken & Bodega/Promo

Podeli:

Ograničena serija klasičnih telefona, koji su posebno dizajnirani tako da imaju smanjene tehničke mogućnosti, napravljena je da bi podstakla ljude da više uživaju u druženju tokom izlazaka, tako što će se odvojiti od svojih pametnih telefona.

Kako su rekli njegovi tvorci, The Boring Phone "otklanja sve distrakcije koje nam dolaze od današnjih pametnih telefona, a dizajniran je da obezbedi ono osnovno što je potrebno za sjajan izlazak. Primarna funkcija telefona je obavljanje poziva i slanje SMS poruka".

Prozirno kućište telefona i holografske nalepnice inspirisani su Newtro modom i dizajnom koje generacija Z voli, a koji podsećaju na mobilne telefone iz ranih 2000-ih godina, stoji u saopštenju, i dodaje se da, bez dodatnih modernih funkcija, ovaj telefon ne može da preuzme društvene mreže ili druge aplikacije koje odvraćaju pažnju od uživanja u trenutku.

Telefon takođe ima bateriju koja u režimu pripravnosti traje čak nedelju dana, a može da izdrži i do 20 sati razgovora.

Heineken & Bodega/Promo

Kada je reč o najvećim distrakcijama među mladima, dve trećine ispitanika u SAD priznaje da proveravaju društvene mreže (62%) dok provode vreme u društvu, dok više od trećine (36%) kažu da proveravaju poslovne i-mejlove. Troje od deset ljudi (30%) je takođe reklo da krišom igraju igrice umesto da uživaju u vremenu provedenom sa svojom porodicom i prijateljima.

Međutim, kako više od trećine (37%) ispitanika otkriva da češće proveravaju svoje telefone nego što bi trebalo dok se druže, situacija ipak počinje da se menja, s obzirom na to da 32% priznaje da bi želeli da mogu da se odvoje od svojih telefona tokom noćnog izlaska.

Ohrabrujuće je to što jedan od pet ispitanika (22%) kaže da već isključuje svoj telefon ili ga ostavlja kod kuće pre odlaska na neki društveni događaj, dok dve od pet osoba (38%) kažu da bi razmotrili tu opciju.

Heineken & Bodega/Promo

TSHA, mlada britanska producentkinja koja živi na Ibici i koja je na dobrom putu da postane jedna od najinteresantnijih mladih umetnica u industriji, proslavila je predstavljanje "Boring Phone" uređaja organizovanjem darivanja za svoje fanove. Ona je iz prve ruke iskusila kako pametna tehnologija predstavlja prepreku za uživanje u trenutku na muzičkim događajima.

"Boring Phone" će biti predstavljen danas, na Nedelji dizajna u Milanu. Nakon toga, uređaji će biti poklonjeni onima koji uživaju u izlascima širom sveta, kako bi mogli da se isključe, provedu kvalitetno vreme sa prijateljima, porodicom i voljenima, i svoje izlaske učine još boljim.

Ćeka nas i aplikacija koja će pretvoriti pametne telefone u "dosadne uređaje", ali na nju ćem ipak sačkati do juna.

Podeli:

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Podeli: