Aktuelno 5

17.04.2024.

21:45

"Najveći pritisak na Telegram ne vrše vlade, već Apple i Google"

Najveći pritisak na Telegram ne vrše vlade, već američke korporacije Apple i Google, izjavio je izvršni direktor ove platforme Pavel Durov u intervjuu sa novinarom Takerom Karlsonom.

Izvor: Tanjug

"Najveći pritisak na Telegram ne vrše vlade, već Apple i Google"
Profimedia

Podeli:

Prema rečima Durova, Apple i Google su više puta zahtevali od menadžmenta Telegrama da poštuje njihove preporuke, prenosi Komersant.

Sedište Telegrama se sada nalazi u Dubaiju, a Durov ističe da vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) ne vrše nikakav pritisak na njega.

Prednosti UAE su odlična inflastruktura, lakoća poslovanja i efikasno oporezivanje, dodao je izvršni direktor Telegrama.

Bilo je pokušaja da se Telegram bazira i u drugim zemljama, poput Nemačke, Velike Britanije i Singapura, ali zbog birokratije ništa nije uspelo, naglasio je Durov.

U Sjedinjenim Američkim Državama je tim Telegrama bio pod lupom FBI i američkih agenata, a Durov je pomenuo i da su Amerikanci pokušali da zavrbuju jednog od inženjera kompanije. 

Izvršni direktor Telegrama je naveo da je ignorisao zahteve. kako Demokratske, tako i Republikanske partije u SAD, da prenese sve informacije nakon upada u Kapitol hil u januaru 2021. godine.

Telegram je neutralna platforma sa 900 miliona korisnika koju ne kontrolišu ruske vlasti, a ljudi koji šire suprotne glasine imaju "veoma ograničeno shvatanje" o poreklu ovog mesindžera, zaključio je Durov.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: