Aktuelno 5

17.04.2024.

21:45

"Najveći pritisak na Telegram ne vrše vlade, već Apple i Google"

Najveći pritisak na Telegram ne vrše vlade, već američke korporacije Apple i Google, izjavio je izvršni direktor ove platforme Pavel Durov u intervjuu sa novinarom Takerom Karlsonom.

Izvor: Tanjug

"Najveći pritisak na Telegram ne vrše vlade, već Apple i Google"
Profimedia

Podeli:

Prema rečima Durova, Apple i Google su više puta zahtevali od menadžmenta Telegrama da poštuje njihove preporuke, prenosi Komersant.

Sedište Telegrama se sada nalazi u Dubaiju, a Durov ističe da vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) ne vrše nikakav pritisak na njega.

Prednosti UAE su odlična inflastruktura, lakoća poslovanja i efikasno oporezivanje, dodao je izvršni direktor Telegrama.

Bilo je pokušaja da se Telegram bazira i u drugim zemljama, poput Nemačke, Velike Britanije i Singapura, ali zbog birokratije ništa nije uspelo, naglasio je Durov.

U Sjedinjenim Američkim Državama je tim Telegrama bio pod lupom FBI i američkih agenata, a Durov je pomenuo i da su Amerikanci pokušali da zavrbuju jednog od inženjera kompanije. 

Izvršni direktor Telegrama je naveo da je ignorisao zahteve. kako Demokratske, tako i Republikanske partije u SAD, da prenese sve informacije nakon upada u Kapitol hil u januaru 2021. godine.

Telegram je neutralna platforma sa 900 miliona korisnika koju ne kontrolišu ruske vlasti, a ljudi koji šire suprotne glasine imaju "veoma ograničeno shvatanje" o poreklu ovog mesindžera, zaključio je Durov.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: